турнир-по-шахмат-строево-2018-снимка-1

Строево игра шахмат! Страхотни партии и много емоции белязаха“Турнир по Шахмат Строево 2018″

На 14.10.2018г. се проведе традиционният за село Строево турнир по шахмат. Цялото събитие беше брандирано под наименованието  „Турнир по шахмат Строево 2018.”

турнир-по-шахмат-строево-2018-снимка-1
„Турнир по Шахмат Строево 2018“. Снимка за stroevo.com – Пламен Илиев

В турнирa се включиха десет  участника със завидни умения в спорта и играта шахмат. Като най-малкият участник беше на 8 години, а най-вързастния на 72 години.  Играчите бяха разделени в две групи, съответно група „А” и група „Б”. След груповата фаза, в която се играеше във формат всеки срещу всеки, първият и вторият по точки състезател от всяка група продължиха към фазите на директна елиминация като съответно в тазгодишното издание на турнира това бяха участниците; Георги Нанков, Стратимир Вълков, Димитър Гатев и Йордан Тончев.

турнир-по-шахмат-строево-2018-снимка-1
„Турнир по Шахмат Строево 2018“. Снимка за stroevo.com – Пламен Илиев

След започването на фазите с директна елиминация станахме свидетели на грандиозни игри и изключителни развръзки, едни шедьоври за играта шахмат, на които всички присъстващи, а и не само можеха да се насладят.

турнир-по-шахмат-строево-2018-снимка-1
„Турнир по Шахмат Строево 2018“. Снимка за stroevo.com – Пламен Илиев

Турнирът се отличи и със своето предаване в реално време на живо. През канала на Строево във видео платформата YouTube, както и директен линк през официалния сайт на село Строево – stroevo.com всеки желаещ можеше да наблюдава в реално време всичко случващо се на турнира. След приключване на живото предаване във видео канала беше добавен целия видеоклип като всеки има възможността да прегледа целия турнир и да проследи финалните срещи от началото до самия им край.

Водещ и съдия на събитието беше общинският съветник Кръстьо Ливров, който успя да координира участниците и награди печелившите, а кои бяха те.

турнир-по-шахмат-строево-2018-снимка-1
„Турнир по Шахмат Строево 2018“. Снимка за stroevo.com – Пламен Илиев

Първо място взе шампиона в предишното издание на турнира – Георги Нанков. Георги направи изключително представяне и успя да запази титлата си. Второ място взе Димитър Гатев. Димитър направи страхотно представяне като излезе втори от своята група и успя да стигне до финала с феноменални отигравания. Третото завидно място спечели Стратимир Вълков. Показвайки професионализъм и отлична координация и само с една загуба той спечели третото място и се увенча с бронзовия медал. Достойно се представи и победителят в група „Б” Йордан Тончев, който спечели четвъртото място. Победителите бяха наградени с парични награди, медали и купа за шампиона Георги Нанков.

chess-tournament-stroevo
„Турнир по Шахмат Строево 2018“. Снимка – stroevo.com

Станахме свидетели и на един прекрасен и адмириран акт на съпричастност. Победителите в турнира дариха голяма част от общия награден фонд за болно детенце, което има нужда от животоспасяваща операция. Средствата  днес  ще бъдат преведени в дарителската сметка на детето като оставаме с надежда то да се оправи и възстанови след операцията и коварното заболяване.

Благодарности бяха отправени и за спонсорите на събитието – Ресторант „Братя Дингилеви”, Кметство с.Строево, Фондация Строево, общински съветник Кръстьо Ливров, Димо Пеевски, Георги Нанков и Ганчо Ганчев. Те успяха да помогнат с финансови средства, организационни качества и много труд.

По време на турнира станахме свидетели как млади и стари седнаха на масите, стиснаха си ръцете и изиграха страхотни партии шах. Получи се голяма веселба, всички се забавляваха , а някои медии дори отразиха тази инициатива в изданията си.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=uK3ZRTjzMEo[/embedyt]

Това , което обещаха организаторите е,  че няма да спрат до тук и занапред Строево ще се радва на много повече подобни инициативи, както и други приятни изненади и придобивки като се загатна, че се започва работа по организацията на друг, още по-мащабен турнир, а именно „Турнир по Белот Строево 2018”, където ще могат да вземат участие всички жители на Община Марица.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *