Гора на новородените - Строево

Село Строево направи още една крачка към реализиране на проекта „Гора на новородените“

Скъпи приятели, за нас е удоволствие да ви осведомим, че село Строево направи още една крачка към реализиране на проекта „Гора на новородените“. На проведената общинска сесия на 27.11.2018г. по предложение на общинския съветник Кръстьо Ливров бе гласувана сумата от 3000 лв. Според специалисти тази сума ще бъде достатъчна за проектиране и реализиране на проекта. Гласуването мина без нито един глас „против“ или „въздържал се“. Това разбира се нямаше как да се случи, ако не беше подкрепата на кмета на община Марица – Димитър Иванов и на целия Общински съвет.

Какво всъщност представлява проектът „Гора на новородените“?

На предварително избрано място в близост до село Строево ще бъдат засаждани дървета, всеки път, когато в Строево се роди дете. На конкретното дърво ще бъдат гравирани инициалите и датата на раждане на детето. Идеята е родителите да дарят дърво или да се включат в засаждането на своето „семейно дръвче“. Първото засаждане ще бъде направено през пролетта, като всеки, който има дете до 16 годишна възраст може да дари или засади дръвче за своето дете. След това всяка пролет и есен ще бъдат засаждани толкова дръвчета, колкото деца са се родили. Крайната визия на проекта е красив парк с алеи, пейки и кошчета, който да бъде едно привлекателно място за отдих и разходка.

Екипът на stroevo.com пожелава успех на инициаторите на тази прекрасна идея и поема ангажимент да държи жителите на Строево информирани за всяка една крачка по реализиране на проекта.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *