Първа копка на новата детска градина в Строево

Първа копка на новата детска градина

„Строево гради своята модерна история”. Тази фраза се върти от дълго време сред обществото и с право. След поредица от добри инициативи, интеграция на иновации в провеждането на културни и спортни мероприятия, днес бе денят, в който се случи още нещо, което ще остане в бъдещето, а именно – беше положена първа копка на новата детска градина в Строево.

Сред гостите бяха кметът на община „Марица” г-н Димитър Иванов, кметът на с.Строево г-жа Десислава Дингилева, общинският съветник Кръстьо Ливров, многоуважаваният отец Милан, както и много други публични лица, гости на събитието, жители на Строево.

Церемонията започна с отслужване на литургия за здраве от отец Милан, след което кметът на община „Марица” г-н Димитър Иванов поздрави присъстващите и каза пред всички важни неща, чиито въпроси бяха загадка до тук, а именно кога ще положат първа копка на новата спортна зала в с.Труд , както и първа копна на колелото между селата Строево и Труд.

Очаква се новата детска градина да бъде завършена най-късно до 01.09.2019 година и през новата учебна година децата вече да са в новата сграда. Тя ще бъде два пъти по-голяма от старата и ще може да приема по 4 групи деца. За финал бяха пуснати два бели гълъба, които символизират мира, а децата подариха в знак на благодарност ръчно изработена кошница на общинския кмет.

Сайтът на Строево поема ангажимент да информира жителите на Строево за всичко, свързано с изграждането на новата детска градина на Строево.

2 thoughts on “Първа копка на новата детска градина”

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *