Турнир по Белот Строево 2019

Строево игра белот!

Турнир като турнир! Така биха си казали всички, но този турнир ще се помни с години. На 09.02.2019 година се проведе надпревара брандирана под името „Турнир по Белот 2019”. Сериозни битки, страховити обрати и много положителни емоции белязаха първата по рода си надпревара, организирана на територията на с.Строево.

Турнирът беше организиран с подкрепата на общинските съветници Кръстьо Ливров и Стойчо Христозов, Фондация Строево и ресторант „Братя Дингилеви”. Кръстьо и Стойчо бяха водещи и съдии на събитието и до самия край следяха за правилното протичане и спазване на предварително обявените правила. Турнирът беше предаван на живо в канала на Строево във видео платформата YouTube.

В надпреварата взеха участие представители от с.Строево, с.Войводиново, с.Труд, както и две дами от Пловдив, които бяха дошли специално за събитието, след като са научили от него посредством информационните канали на Строево в социалните мрежи. Отборите бяха разделени на 4 групи по 4 отбора (Група А, Група B, Група C, Група D) като всеки отбор получи свой собствен идентификационен номер. След първоначалното теглене те бяха разпределени в групите и така надпреварата започна. Правилото беше, че само първите два отбора от всяка група преминава към фазите на директната елиминация.

Напред към преките битки продължиха:

Първи полуфинал – Димитър Дингилев и Йордан Тончев (Строево) срещу Илия Кузев и Тодор Титов (Строево).

Втори полуфинал – Стоян Тодоров и Георги Козалев (Труд) срещу Николай Станчев и Симо (Монката) от с.Труд.

Това предразполагаше , че финалът и малкият финал ще са между Труд и Строево.

До финала достигнаха Димитър Дингилев и Йордан Тончев, които се изправиха срещу Стоян Тодоров и Георги Козалев. Първата игра беше за отбора от Строево. Във втората игра резултатът беше 148 на 94 за отборът на Труд, след 20 раздавания пас, отборът на Строево успя да се пребори за една контра и достигна до 140. Последва рисковано обявяване от страна на Димитър Дингилев, при резултат 148:140 в полза на Труд, което донесе победата на гостуващия отбор. Последната игра беше много предпазлива, залагаше се на сигурно, двата отбора движиха с еднакви резултати, но в крайна сметка отборът на Строево успя да се поздрави с победата и така стана първият носител на Купата и победител в Турнир по Белот Строево 2019.

В борбата за 3-то място, след изключително оспорвани игри, победител стана отборът на Николай Станчев и Симо (Монката), които победиха Илия Кузев и Тодор Титов. Така отборът от село Труд се поздрави с място в челната тройка.

Наградата за победителите бе брандиран плик с 200 лв. в него, специално изработена купа, както и медали. За второ място – медали и 100 лв., а за трето място – медали и 50 лв.

Имаше и утешителна награда, която бе изтеглена чрез томбола и спечелена от отбора от Пловдив. Тя беше за един от загубилите отбори, а именно млечни продукти от „Фермерска мандра село Строево” и хлебни изделия от пекарна „Земела”, собственост на братята Пламен Илиев и Стоян Илиев, жители на Строево.

Изключително силен турнир, добра организация, много радости, но и много разочарования, оспорвани битки и много емоции. На общо събрание след края на турнира организаторите обсъдиха идеята за друг турнир, в друго направление, което на този етап ще запазим в тайна.

В нашата галерия може да прегледате снимки от събитието.

Видео от живото предаване, което се излъчваше в реално време.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *