"Който може го може" - Строево

Илка Александрова гостува на събора в Строево

Скъпи читатели, всички сме в очакване на предстоящото и уникално за нашата община събитие – Фолклорният събор в памет на Тодор Пращаков – „Който го може го може“. В няколко поредни статии, сайтът на Строево stroevo.com първи ще ви представи участниците в този събор. Надяваме се информацията за тези изключителни изпълнители да достигне до Вас и всички заедно да придобием представа за мащаба на събитието, което ще е първото по рода си за село Строево и Община „Марица“. Днес започваме с Илка Александрова.

Илка Александрова в Строево

Първият ни специален гост , който искаме да ви представим е певицата Илка Александрова. Едни от първите и записи са направени с аранжимент на Тодор Пращаков. Илка Александрова е тракийска фолклорна певица, която се радва на голяма обич и популярност сред почитателите на българската народна музика. Магията в гласа на хитовата певица с красив и благороден тембър, докосва  сърцата на нейната публика, а създадените от нея за текст и музика песни с историческа и национална значимост са едни от любимите песни на българите. Наричана още  с признателност и любов-„царицата на авторската ,съвременна, фолклорна песен“, или „истинската любимка на българите“ – Илка Александрова вдигна на крака на българите, които заиграха българското хоро на най-обичаните български песни, създадени от нея от душа, сърце и  удивителен талант.

Песни от репертоара на хитовата изпълнителка, които песни,  нейните почитатели очакват  да чуят на Живо с голямо вълнение и  любов:

„Търновска царица”, „Прочу се Дана Юрдана”, „На „Кенана” да идем”, „Армаган ти нося”, Хан Аспарух и  любимата „Танцувай Пагане”,“Завило се вито хоро“, “Тръгнала е Звезделина“, „Калиопа“ и мн. др.

2019-  Нов Албум- песни с ТВ Версия: „Щастието“, „Кажи сърце“, „Тръгнала е Звезделина“,, историческата нова песен -„Калиопа“ – за русенската историческа легенда-Мария Калиш Калиопа!

Великолепното настроение и атмосфера, които певицата създава със своите концерти тя представя на живо, в съпровод на Бенд.

В следващите дни сайтът на Строево ще Ви информира поименно за всички участници в съборът, какво и полезна и интересна информация за тях.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *