Откриване на Детска градина с.Строево

Село Строево официално с нова детска градина

Скъпи приятели, на 17.09.2019г. – на големия Християнски празник Вяра , Надежда , Любов и майка им София, официално бе открита новата сграда на Детска градина „Детелина“. Точно 6 месеца и 3 дни след като беше направена първата копка, градината е напълно завършена и готова да приеме своите малки обитатели. Вяра, Надежда, Любов, София (мъдрост) – толкова символ и послания има в тези 4 думи. Не напразно е избрана точно тази символична дата.

Откриване на Детска градина с.Строево
Откриване на Детска градина с.Строево

Водеща на събитието беше Ваня Андреева – една личност, която цяло Строево познава и, която неминуемо оставя след себе си огромна следа.

Откриването започна с молебен отслужен от Отец Милан и Отец Атанас, след което думата бе дадена на кмета на община Марица – Димитър Иванов, който пожела на жителите не само да напълнят тази детска градина, а да направят още една група.

„Днес е паметен ден за всички нас – не на всеки се случва да присъства на толкова значимо събитие. Днешният ден ще остане не само в историята на детската градина, а ще бъде записан в летописната книга на с. Строево и община „Марица“. Каквито и думи да кажа – ще са малко, за да изразят щастието и задоволството ни от новата детска градина.“, обърна се Борислава Борикова – директор на детската градина, към присъстващите.

„Много хубава детска градина, при това построена за много кратко време. Щастлива съм, че я има, за да остават тук младите хора“, каза Стоянка Шопова, която през далечната 1982 г. е открила полудневна група в забавачката.

„Изключително красива сграда и дворът е прекрасен. Радвам се от сърце – децата го заслужават“, посочи Янка Титова, директор на ДГ „Детелина“ от 1993 г.

Главната роля в изграждането на образа на събитието имаха децата. Те са и в основата на всичко това, което кара нас – възрастните да се борим за по-добро и цветущо бъдеще.

Именно децата на Детска градина „Детелина“ с.Строево бяха и в основата на събитието с песни, танци, стихотворения – те успяха да зарадват всички присъстващи. Когато чуем аплодисментите за тях сякаш се сещаме за онези изминали години, когато почти всички ние бяхме на техните места и дните ни минаваха безгрижно, в игра и с искрена усмивка.

Откриване на Детска градина с.Строево
Откриване на Детска градина с.Строево

Сред официалните гости на събитието бяха още кмета на с.Строево г-жа Десислава Дигнилева, която поздрави гостите на събитието, зам. кметът на община Марица – инж. Петко Чочев, председателят на общинския съвет на община Марица – Гергана Трендафилова, общинските съветници от село Строево – Кръстьо Ливров и Стойчо Христозов, директорът на ОУ „Христо Смирненски – Пламена Желязкова, кметове на населени места и общински съветници. След официалното откриване, гостите бяха поканени да влязат и да видят отвътре новата сграда.

Екипът на stroevo.com поздравява жителите на село Строево с тази нова придобивка и пожелава на всички нас още много бъдещи придобивки!

1 thought on “Село Строево официално с нова детска градина”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *