Инж. Стойчо Христозов пред сайта на Строево

Инж. Стойчо Христозов пред сайта на Строево

Остават няколко дни до провеждането на Местни избори 2019г. Това са изборите, които пряко засягат жителите на община Марица и в частност село Строево. Stroevo.com потърси за интервю инж. Стойчо Христозов – кандидат за кмет на с.Строево.

Инж. Стойчо Христозов пред сайта на Строево
Инж. Стойчо Христозов пред сайта на Строево

.

Здравейте г-н Христозов, благодарим Ви, че приехте поканата ни. Тъй като сме електронно издание и ни четат не само в с.Строево и Община Марица, бихте ли се представили за читателите, които не познават работата Ви?

Здравейте, благодаря за поканата. Казвам се Стойчо Христозов, на 31 години. Израснал съм в с.Строево. Основното си образование получих именно в моето село – в ОУ „Христо Смирненски”, средното завърших в Професионална Гимназия по Електротехника и Електроника (ТЕТ Ленин, както го познават по-възрастните). Като възпитаник на УХТ Пловдив придобих професионална квалификация – инженер. Бакалавър и магистър  съм по специалността „Компютърни системи и технологии.” В момента съм действащ общински съветник от квотата на БСП и кандидат за кмет на с.Строево. От 5 години работя като  ‘’Системен администратор” към ВиК Пловдив.

.

Бихте ли представили пред нашите читатели своята програма и визия за развитие на Строево?

Хората, минаващи през Строево ни казват, че имаме красив център, няма как да го отрека, но все пак селото ни не е само центъра. Ще работя за подобряване на уличната мрежа. Искам да имаме нормални тротоари, чисти и поддържани.  Наложително е да  започнем ремонт и изграждане на нови тротоари и смея да твърдя, че със съвместни усилия можем да постигнем нужния резултат. Всички виждат, колко е сериозен проблемът с водопреносната мрежа. Това не търпи отлагане и ще бъде решено. Трябва да има и осветление в двата парка, както и качествено функциониращо видео наблюдение в селото. Ще развиваме спорта и културата. Приоритет за  мен е и близкият контакт с жителите на Строево. Те трябва да усещат грижата на кметството към тях.

.

Разкажете на нашите читатели, какво имате предвид под подобряване на уличната мрежа в селото?

Всички улици се нуждаят от асфалтиране, но мисля, че е изключително грешно да даваме празни обещания. Това е труден, но не и невъзможен процес. На първо време трябва да осигурим нормален достъп на жителите до техните домове, особено през зимния период. Има улици, които се нуждаят от изравняване, други от чакълиране, а трети от отводняване. С правилна координация между Кметство и Община може поетапно да се осигурява техника за извършване на тези ремонти.

.

Вярвате ли, че след толкова години опит във ВиК Пловдив бихте могли да съдействате с разрешаването на един много сериозен проблем за жителите на Строево, а именно честото спиране на водата?

Разбира се! Проблемът не е малък. Разрешаването му може да се случи със съвместен проект между Община Марица и ВиК Пловдив. Трябва да започне поетапно подменяне на водопровода, защото причината за честите аварии е в старата и амортизирана инсталация. Тази практика я има в много общини в област Пловдив. Ще работя изключително приоритетно за решаването на този проблем и вярвам, че контактите, които имам в дружеството „ВиК Пловдив” ЕООД ще помогнат.

.

Споменахте за културни мероприятия в селото. Какво мислите, че трябва да се направи за развитието на спорта и културата?

За развиването на спорта трябва да се обърне особено внимание на стадиона. Той се нуждае от цялостна поддръжка. Ще има човек, който ще отговаря за него. Ще продължим с традицията да се организират турнири по шах и белот. Тази година турнирът по шахмат умишлено бе отложен за след изборите, за да не мислят хората, че правим предизборна реклама. Обмисляме и вариант да създадем турнири, които да са насочени към най-младите жители на Строево, а именно децата. Ще възвърнем традициите всеки празник да се отбелязва подобаващо.

.

Вметнахте в приоритетите си, че трябва да има осветление в двата парка на Строево. Разкажете ни малко повече за тази идея.

Не е трудно да се изгради осветление в двата парка. Всеки парк се нуждае от 3-4 осветителни стълба с лампа, които да бъдат свързани с осветителната мрежа на селото. Това ще промени не само облика на Строево, но и ще даде на жителите допълнителна сигурност и спокойствие.

.

Какво ще пожелаете на жителите на община Марица и на Вашите опоненти?

Аз не деля хората по партиен принцип, така, че ще работя с всеки.  Желая  на всички здраве и щастие, защото по-важно от това няма.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *