ОУ „Христо Смирненски“ чества 144 години от освобождението на България

Трети март 1878 година, Денят, в който България отново се появява на световната карта.

Трети март, денят, в който свеждаме глави пред националните символи и заставаме в знак на дълбока почит и признателност към хилядите руснаци, украинци, финландци, румънци, българи, паднали  за свободата на България и останали безсмъртни. Ден, в който гордо се изправяме заради достойнството на нашата страна.

Основно училище „Христо Смирненски” за поредна година  чества Националния празник на България.  144години от освобождението на страната ни от османско робство. Учениците  изнесоха музикално-литературна програма с патриотични песни и стихотворения, с историческо представяне на важните събития, свързани с този паметен ден. За времето на рецитала всеки се потопи в една атмосфера на искрено родолюбие, самоотверженост и преданост към народ и родина. Ръководството и учителите отново се бяха постарали да вдъхнат патриотизъм в малките ученици и чрез тях да ни пренесат в онези героични време. Нека пазим жива нашата история и нашето национално самосъзнание!

* Снимките са предоставени за сайта на Строево от класните ръководители на ОУ „Христо Смирненски“ с.Строево. Екипът ни изказва благодарности на ръководството на училището.

Въпреки, че тази година нямаше тържества в Строево, жители отново бяха почели паметта на героите с цветя и венци, поставени на „Паметника на загиналите за свободата на България“ руски войници.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *