Вихър Строево

Вихър Строево с втора домакинска загуба

Отборът на Вихър Строево загуби дербито с лидера на Б окръжна група Север – ФК Дъбене. Заради силния заряд на мача и големия залог, присъстваха много фенове и от двете села. Отборът от Строево беше подкрепян от фенове и от няколко други села. Мачът беше труден и за двата отбора, заради силния вятър , който правеше полетът на топката труден  за овладяване.  Срещата ще се запомни с много накъсвания на играта , заради нарушения и малко голови положения и за двата отбора.

Първото полувреме завърши при 0:0 , отборите играеха по-предпазливо, и всяка възможност за голова атака , беше спирана с нарушение. Силната агитка и борбата за 1вото място надъхваха гостите и през първите 20м те бяха по-активния отбор. Постепенно играта се изравни и отборът на Строево заигра по-спокойно и успяваше да предотврати атаките на Дъбене и не допусна те да имат опасно голово положение. Второто полувреме започна по същия начин с лек превес на гостите и те стигнаха първи до положение за гол, което за щастие на домакините бе пропиляно. Мачът беше прекъсван на няколко пъти заради груби нарушения и от двата отбора. Така се стигна до 70 минута, в която след грешка в зашита на Вихър, нападателят на Дъбене се възползва и отбеляза гол. В оставащите 20 минути и двата отбора имаха по 1 чисто положение, но до повече голове не се стигна.

Огорчение за феновете и футболистите от Строево. За Вихър това е 2ра поредна домакинска загуба, като предишната дойде след близо 3г без отборът да допускал такава.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *