Stroevo

ОУ „Христо Смирненски“ – „Седмица на активността“

Учениците от ОУ „Христо Смирненски“ се включиха с дейности , свързани със „Седмицата на земята‘. Тази година тя съвпадна със Страстната седмица, и децата се включиха и  в подготовката на най-големия християнски празник – Великден. Така , че няма да е грешка, ако я наречем „Седмица на активностите“.  Началото бе дадено на 15.04 , когато учениците се включиха в инициативата „Ден на пролетното почистване“ ,като всички заедно почистиха училищния двор и парка до него.

Дейностите бяха подновени  през новата седмица, като учениците Илия Чалов и Петко Плачков, под ръководството на Атанаска Коева ,преподавател по Човекът и природата  засадиха цъфтящи храсти в двора на училището, отбелязвайки по този начин „Международния ден на земята“.

Изненадите продължиха  с инициативата „Малки четат на големи“ ,която бе посрещната с голям ентусиазъм от всички ученици. Децата от първи ,втори, трети и четвърти клас четоха литературни произведения на петокласниците и шестокласниците.

Като един логичен и добър завършек на „Седмицата на активностите“ беше подготовката за Великден. Учениците  боядисваха яйца, месиха козунаци и правеха курабии.

Екипът на stroevo.com поздравява ръководството, учителите и учениците от ОУ“ Христо Смирненски“ и им пожелава да продължават да бъдат все така активни!

Весели празници!!!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *