Stroevo

В Строево засадиха цветя по случай Първа пролет

Пролетта  е онова  магическо време на годината, когато зимата постепенно се изтегля и всичко оживява пред очите ни.  Това е времето, когато природата се пробужда и дава  надежда за ново начало. Един от символита на пролетта са цветята, които започват да се появяват навсякъде.  Денят  на астрономическото настъпване на пролетта се чества по различен начин. В село Строево тази година решиха да засядат цветя и да направят най-красивия център, още по красив. Инициативата беше на кмета на община Марица – Димитър Иванов , който още преди обед пристигна в селото, заедно с председателя на общинския съвет – Гергана Трендафилова.  В Строево вече  ги чакаха   Десислава Дингилева -кмет на село Строево , Пламена Желязкова – директор на ОУ „Христо Смирненски“, Борислава Борикова – директор на ДГ „Детелина“, която имаше силна подкрепа от своя екип и дечицата от градината,  Мария Арабаджиева – секретар на читалището, Иванка Шейтанова от пенсионерския клуб, както и служители на кметството, местни жители и много ученици. Засаждането  на цветята се превърна в истински празник, като особено щастливи бяха най-малките.  Първото цвете засади  Димитър Иванов, който  поздрави доброволците за тяхната инициатива.  Той сподели, че се чувства горд да види толкова много желаещи да се включат в това начинание.

След днешната акция, село Строево затвърди мястото си на селото с най-красив център, не само в община Марица, а и в областта!
Екипът на www.stroevo.com  поздравява всички, които се включиха днес! Благодарим, че допринасяте за това, селото ни да бъде едно по-хубаво и красиво място за живеене! Пожелаваме занапред още много такива инициативи!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *