Stroevo

Важно съобщение за жителите на с.Строево и общ.Марица

Уважаеми жители на село Строево и община „Марица“,

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- МВР /ГДПБЗН-МВР/ е реализирала система за клетъчно излъчване и разпространение на съобщения за предупреждение на населението BG- ALERT. Разработен е и публичен информационен сайт www.bg-alert.bg, където ще се визуализират изпратените съобщения от системата BG-ALERT.

Преди въвеждането в редовна експлоатация на BG-ALERT е необходимо да бъдат проведени тестове за техническа годност на регионален принцип в различни дни за изпращане на съобщения до мобилните устройства на крайните потребители през мрежите и оборудването на мобилните оператори. След регионалните тестове ще бъде проведен и национален тест на територията на цялата страна.

В тази връзка Ви уведомяваме, че предстоящите тестове ще бъдат проведени на 23.11.2023 г. на територията на област Пловдивска, в която се намира община „Марица“. Тестовото съобщение, което ще бъде разпространявано в горецитираните дата и регион, се очаква да бъде получено на мобилни устройства, поддържащи технологията Cell Broadcast Service и ще бъде съпроводено със специфичен звуков сигнал, вибрация, дори и при активиран тих /безшумен/ режим на устройството.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *