Кандидатът за Общински съветник и кмет на община Марица Недялка Рангелова пред сайта на Строево

Здравейте г-жо Рангелова, благодарим Ви, че приехте поканата ни да говорите пред сайта на Строево. Бихте ли се представили на нашите читатели?

Здравейте, казвам се Недялка Рангелова, на 54 години. Завършила съм бакалавърска и магистърска степен в Аграрен университет – Пловдив, където и в момента съм и защитавам докторантура в сферата на агрономическите науки. Притежавам дългогодишен опит в частния сектор като агроном, най-вече в иновативното земеделие. Семейна съм и имам две прекрасни деца. Благодаря за възможността да се представя във Вашата медия.

Първо искам да благодаря на всички от ПП „Има Такъв Народ“, които са с мен в тази предизборна надпревара. Влизам в тази битка мотивирана и ангажирана, както винаги. Искам и ще направя всичко възможно, за да спечеля доверието на жителите на община Марица, за да можем да променими това, на което сме свидетели в последните години на местно управление.

Как смятате да го промените?

С по-модерна местна политика, по-отворена към гражданите, а именно:

 1. Непрекъснато разширяване услугите на гражданите и подобряване на тяхното качество.
 2. Нашето основно задължение е подобряването качеството на живот.
 3. Главната ни цел е да направим община Марица привлекателна дестинация и отлично място за живот както за местните жители, така и за привличане на млади хора в региона.

Говорите за демократично самоуправление, как смятате да го постигнете?

Ще постигнем демократично самоуправление, като осигурим възможност за активно участие на жителите на общината чрез местни допитвания и анкети. Наша цел е да върнем кметските съвети в кметствата по места. Така ще има по-добра комуникация с хората .

Кои са най-наболелите проблеми в Община Марица и какъв е пътя за разрешаването им?

Проблемите в Община Марица са много. Ще спомена най-важните, според мен, за които трябва да се работи усилено.

 • Подобряването на социалната политика и услуги насочени към пенсионерите и хората с трайни увреждания.
 • Подобряване на образователната инфраструктура в училищата и детските градини, както и повишаването на нивото на образованието чрез модернизиране на материалната им база.
 • Изграждане на повече детски и спортни площадки за насърчаване на младите към спорта.
 • Прехвърляне на голям брой услуги от Общината към Кметствата в селата за , по -голяма ефективност и удобство на хората.
 • Съвместна работа с кметовете на села, кмет на Община и Правителство, за бързо решаване на неотложни въпроси и проблеми.
 • Проектиране и изграждане на канализации и пречиствателни станции където липсват такива.
 • Изграждане и възстановяване на Общинската пътната инфраструктура, междуселски пътища, улици и тротоари в селата. Изграждане на велоалеи.
 • Привличане на средства по европроекти и еврофондове.
 • Ще работим в насока за прозрачност дейността работата на общината.

Какви са хората във Вашата листа и как ще работите с тях?

В листата на ПП „Има Такъв Народ“ няма кандидати, които, ако влязат в Общинския съвет, ще бъдат послушни и ще вдигат ръка безропотно с мнозинството. Ще направя всичко възможно да използвам своя морал, да се отдам напълно за  каузата да направим живота в Община Марица привлекателен и лесен за жителите и.

Какви мерки са предприети и се предвиждат за в бъдеще за подобряване на инфраструктурата в общината?

Една от основните ни цели е подобряване на инфраструктурата. За целта разчитаме не само на собствените приходи на общината и целевите средства от Централния бюджет. Най-големият източник на приходи в тази насока са средствата от Европейския съюз.  Знаете, че значителна част от нея и по-конкретно състоянието на общинската пътна и улична мрежа са в окаяно състояние. 

Как общината ще работи в посока осигуряване на по-добри условия на живот?

Следва да отбележа, че Община Марица може да създаде подходящи условия за привличане на инвестиции, в резултат на което да се подобрят условията на живот и да се постигне висок жизнен стандарт. Искам гражданите на общината да разберат, че Община Марица като институция не е в състояние да осигури работни места, тя единствено може да съдейства за привличане на инвеститори на територията си,  и по този начин да се разкрият работни места.

От всички нас зависи бъдещето на Община Марица! 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *