Програма на народния събор в памет на Тодор Пращаков

Програма на народния събор в памет на Тодор Пращаков

Народният събор в памет на големият български композитор и музикант Тодор Пращаков наближава, а с наближаване на датата 08.06.2019г. се появяват и въпросите за предстоящата програма и организация. Нещо, което може да Ви обещаем е, че това ще бъде събитие с невиждани размери за нашата община, а за с.Строево е чест да е домакин на такъв грандиозен събор.

Програма на народния събор в памет на Тодор Пращаков

Мероприятието ще започне в 10:00 часа като на сцената в Строево ще излязат десетки танцови ансамбъла и групи на читалища от общ. „Марица”, сред които; Фолклорен ансамбъл „Дилянка” с ръководител Мария Кьосева, НЧ „Пробуда-1929” с.Строево, НЧ „Васил Левски” с.Бенковски, НЧ „Изгрев-1927” с.Граф Игнатиево, НЧ „Дядо Иван Арабаджията-1926” с.Царацово, НЧ „Отец Паисий-1934” с.Радиново, НЧ „Васил Левски-1936” с.Ясно поле, НЧ „Светлина” с.Труд, НЧ „Изгрев-1927” с.Рогош, НЧ „Просвета-1927” с.Маноле.

В 12:30 часа програмата ще продължи с водосвет за здраве, след което с представление ще започнат Вокална група „Харманлийските славеи”  с ръководител Жеко Ангелов, участие на солистите Илка Александрова, Анка Делчева, Криси Ангелова, Гинка Косева, Мария Стоянова-Гайдарката, Никола Илиев, който е ръководител на Конушенски оркестър, специално участие ще има и от Спортен клуб „Самодива” с ръководител Даниела Трифонова.

От 15:00 часа програмата ще продължи с ДФА „Тракия” с директор проф. д-р Даниела Дженева, танцово шоу с надиграване, гонене на кокошка, хвърляне на калпак. В забавата се ще включат и НЧ „Трилистник” с ръководител Живко Тонев, НУТИ София с ръководител Венета Ценова и Мирослав Гаврилов, ВГ „Младежки сърца”  с ръководител Диана Иванова.

Програма на народния събор в памет на Тодор Пращаков

В 17:00 часа започва Шоуто на участниците с уважаваната и обичана от всички Ваня Бетуховска. В шоуто ще се включат и Диана Иванова, както и оркестър „Феникс” с ръководител Филип Коритаров и оркестър „Царацовски ритми” с ръководител Валентин Тосев. Представлението ще продължи с „Кой какво може”-  Летящи яйца; Приготвяне на питка, Надпяване; Доене на коза; Цепене на дърва; Импровизация по тема, както и много други приятни изненади.

Екипът на сайтът на с.Строево – stroevo.com – пожелава на всички едно прекрасно прекарване и незабравими моменти като поема и ангажимента да Ви информира за промени и добавки към събитието.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *