ОУ "Христо Смирненски" с.Строево Ви кани "В света на книгите"

ОУ “Христо Смирненски” Ви кани “В света на книгите”

Ако сметнем, че образованието е в основата на всяко човешко личностно развитие, то следователно смеем да твърдим, че инструмента за всичко това е именно книгата и книжовността. Една нация се запазва толкова дълго, колкото се пази и нейната култура, нейната писменост. Хубаво е когато виждаме млади хора –  деца, бъдещето на нашата страна, да участват в организирани надпревари, в които всеки ще покаже своите познания в дадената област.

Покана от ОУ "Христо Смирненски" с.Строево за "В света на книгите"
Покана от ОУ “Христо Смирненски” с.Строево за “В света на книгите”

За нас е огромно удоволствие от името на ръководството на ОУ „Христо Смирненски” с.Строево да Ви поканим на едно състезание, което се е превърнало в традиция, а именно „В света на книгите – 2”. Състезанието ще се проведе във физкултурния салон на училището на 10.06.2019г. от 10:00 часа.  Гост на събитието ще бъде г-жа Веска Ненчева – депутат от 44-тото Народно събрание и член на комисията по образованието, а по призвание и душа – учител по български език и литература. Ръководството на ОУ „Христо Смирненски” с.Строево вярва, че заедно можем да се потопим в света на книгите, приказките, да научим нови или да си припомним позабравени факти и старинни думи.

“Книгата е може би най-сложното и великото чудо от всички чудеса , създадени от човечеството по пътя му към щастие и бъдещо могъщество.”  – Максим Горкий

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *