Кандидатът за Общински съветник Кръстьо Ливров пред сайта на Строево

Здравейте, г-н Ливров, благодарим Ви , че приехте поканата ни отново да говорите пред нашата медия. Бихте ли се представили на читателите ни, които не Ви познават!

-Здравейте, благодаря за предоставената възможност да се представя и  да споделя пред читателите своите виждания и разбирания за развитието на Строево. На 38г. съм, по професия психолог.  Вече 11 години работя в сферата на образованието.  Бях 1 мандат общински съветник, през който мандат се случиха много хубави неща за селото.

Разкажете ми за работата си като училищен психолог и как тя ви вдъхновява, и би ви помогнала когато стане общински съветник?

-Професията на училищния психолог е свързана с подкрепа и насърчаване на развитието на децата в нашите училища. Общуването с родители, учители и деца е ценен опит в живота. Този опит ме вдъхновява с желание винаги да помагам на хората. Знанието и образованието са ключът към успешното развитие на всеки човек.  Работата ми, обаче в никакъв случай не е свързана само с деца. Много често се налага да консултирам колеги учители, родители , да бъда в ролята на медиатор, да решавам конфликти и да не допускам да се създават такива. Мисля, че психологията е от качествата, които всеки човек трябва да притежава, ако работата му е свързана с всекидневни срещи с хора.

В тази връзка какви качества трябва да притежава един общински съветник?

-Честност, съвест, борбеност, интелект, готовност да помагаш на хората, да слагаш техните проблеми пред своите, защото все пак ти си избран от тях, да представляваш всички, а не само себе си.

Смятате ли, че притежавате тези качества?

-Тези, които ме познават и са запознати  с моите действия, не само когато бях съветник, а и през последните 4г, могат да дадат най-точно оценка. За мен интересите и нуждите на хората винаги са били на  1во място. Ше споделя една история от мандата, в който бях съветник. Трябваше да се гласува годишен бюджет за общината. По правило опозицията винаги гласува против (не го одобрявам, но има логика) , да де, ама в този бюджет имаше заложени пари за детска градина в Строево и асфалтиране на улици. Въпреки че трябваше  да се гласува против, аз нямаше как да гласувам по този начин, защото това означаваше да гласувам срещу хората, които са ме избрали. Да, признавам, че после имаше неприятни последствия за мен , но честно казано, отново бих взел същото решение, без да се замисля.

Тези дни се заговори сериозно за гробницата, знам че това е дългогодишна Ваша идея?

-Ооо, да , този път смятам, че работите са изключително сериозни и до лятото на 2024г. ще е започнало реставрирането. Минаха 7 години откакто вкарах точката за гробницата на общинската сесия. Общината на няколко пъти кореспондираше с министерството в София, получихме плановете , проектите , снимки на гробницата, но поради бюрократични спънки  нещата зациклиха. Преди 2 месеца, представители на фондация „Акном“ научават за нашата гробница и сериозно се заемат. Днес  резултат вече има, обявена за реставриране и ще се получи едно прекрасно място за туризъм, а и не само.

Да, попаднахме на документален филм точно за гробницата, имаше и интервю с археолога Тодор Тодоров, който разказа доста подробно какво предстои, но вашето име не го чухме там, нито пък това на кмета на Строево, госпожа Дингилева. Каква е причината за това?

-Адмирации за г-н Тодоров, за това, че се захвана с този проект и вярвам, че с помощта на всички ни, ще го докара до край. Бях там, когато снимаха филма, чест прави на г-н Тодоров, който няколко пъти спомена , че инициативата е тръгнала именно от мен , че държи името ми да присъства във филма, както и това на г-жа Дингилева. За съжаление, обаче създателят на филма, умишлено, вероятно по лични  причини  е изрязал моменти, в които са споменати моето и нейното име. Честно казано не се сърдя, нито съм обиден. Дори напротив, радвам се, че е направен такъв филм! Това е още един начин да бъде популяризирана гробницата, а за мен е по-важно именно това, популяризирането на гробницата, а не популяризирането на Кръстьо Ливров!

Държите ли все още на стратегията, че популяризирането на село Строево е пътят към 2та най-големи проблема, а именно обратната вода и асфалта?!

-Определено за мен популяризирането на селото е най-бързият и най-успешен път да се случат тези неща.  Село Строево се  намира на главна артерия за туристически селища като Панагюрище, Копривщица, Стрелча и други. С отварянето на кръговото движение, голяма част от потока за тези дестинации  минава през Строево. Ние трябва да се постараем тези туристи не просто да минават от тук, а да разберат, че имаме какво да им предложим. Разполагаме с исторически и археологически обекти и природа, които биха ги накарали не просто да ги посетят, а да се връщат отново и отново.  По този начин ние ще сме крачка пред всички други населени места, които се борят за асфалт и канализация. Защото грубо казано, не може в  културно-исторически център да се гази в кал. Да, знам че това е най-голямата болка на хората и каквото и да се направи , то бледнее щом не е асфалт и обратна вода, обаче всяка инициатива, всяко нещо, което ни популяризира  ни приближава към тази заветна за всички ни мечта.

Какви са Вашите предизборни обещания?

-Аз никога не правя такива! Моята врата е отворена за всеки човек, за всеки проблем и аз ще взема това присърце, но обещания не мога да направя.

Как оценявате листата на БСП ?

-Може да звучи нескромно, но смятам че нашата листа е най-добра от всички. Имаме експерти във всички важни области. Всеки в тази листа е избран поради качества, които притежава и, които биха помогнали за развитието на нашата община. А  водачът на листата – Виолета Христодулова е един прекрасен човек с дългогодишен опит в работата си с хората и присъствие в политиката. Както казах, мисля че имаме най-добрата листа!

През миналия мандат не успяхте за 8  гласа да станете съветник, какво се случи тогава ?

-Резултатът ми беше изключително добър, за което изказвам огромни благодарности на жителите на Строево, че ми се довериха. Имах над 160 гласа само в селото, като следващия след мен имаше 90 гласа, след това бяха с по 30-40. Въпреки че не успяха да ми стигнат тези гласове, аз съм изключително горд от доверието, което ми бе гласувано. Чувствам се победител, защото толкова много хора гласуваха за мен! Проблемът е в прекалено многото желаещи да бъдат съветници, така се разпръскват гласовете. Повечето хора не осъзнават, че са използвани от лидерите на партиите, за да дърпат гласове за самите лидери, защото една елементарна математика показва абсолютната невъзможност да бъдеш избран за съветник в определени партии.

Какво се случи през изминалите 5 години, през които Строево остана без съветник?

-Определено е голяма загуба за едно населено място , ако остане без съветник! Един кмет, колкото и да е добър или лош, без съветник, който да защитава идеите на селото   е до голяма степен  с вързани ръце. А нека си говорим истината, всеки съветник дърпа за своето село , въпреки че лично аз считам , че съм съветник за всички 19 села и бих помогнал на всяко едно от тях, Не веднъж съм подкрепял добри идеи, предложени от други съветници за други села. За мен жителите са на 1во място. Селото ни е много хубаво с интелигентни и добри жители!

Чуват се упреци срещу сегашния кмет, г-жа Дингилева, вие какво мислите?

Всеки човек има собствено мнение и аз уважавам това. Като психолог знам, че мнението на хората се изгражда спрямо отношението им към нас. Не мога и не бих желал да бъда адвокат на г-жа Дингилева, но ще бъда обективен – до този момент не се е случвало да отида при нея с някакъв проблем и тя да не се заеме с решаването му. Дори много често ми се е случвало хората да ми споделят проблеми с желанието да ги отнеса до кмета и аз го правя. Така че спрямо отношението, което проявява и вниманието, което обръща, когато съм ходил там , не мога да кажа нещо лошо. Но нека хората оценят нейния мандат, на 29 октомври гласоподавателите ще дадат оценка за работата и. Бих предпочел, обаче интервюто да бъде съсредоточено върху моята работа , не желая да обсъждам работата на останалите.

Защо смятате че хората трябва да подкрепят именно Вас?

-Защото притежавам качествата, опита и знанието , с които да помогна на община Марица да се превърне в едно още по-привлекателно място за живеене. Поемам ангажимента  да изслушам всеки един човек, както съм го правил досега, да направя всичко, което мога, за да подобря живота в общината. Нека всички знаят, че вратата ми е отворена за техните проблеми!

Какво ще пожелаете на жителите на община Марица и на Вашите опоненти?

-На жителите ще пожелая да гласуват по съвест, да гласуват за човека, който вярват че може да промени нещо, да постигне нещо! Вярвам, че въпреки многото кандидатури, ще получа нужните гласове и през следващите години на Строево му предстои да се случат страхотни неща. На опоненти си ще кажа да бъдат честни и отговорни, да помислят какви са приоритети им, какво искат да постигнат за селото , не за себе си, и защо искат да са там ?! Призовавам ги да водят честна и позитивна кампания, а не такава , която плюе. Аз се гордея много с факта, че ние от БСП никога не водим очернящи кампании, от нас няма да чуете плюене, сочене с пръст, както в момента правят наши опоненти. И накрая здраве на всички ни !

На 29.10. гласувайте с бюлетина 1 за кмет на община Марица – Виолета Христодулова и с бюлетина 1 и преференция 108 за общински съветници.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *