Кандидатът за кмет г-жа Десислава Дингилева пред сайта на Строево

Здравейте г-жо Дингилева, благодарим Ви, че се съгласихте на това интервю. Бихте ли се представили на нашите читатели.

– Благодаря Ви много за оказаната чест! Родена съм и израснала в с. Строево. Имам един прекрасен син и той е моята гордост! Завършила съм европейско висше училище по икономика и мениджмънт със специалност счетоводство и одит и висше училище по агробизнес и развитие на регионите, със степен магистър по икономика. Два мандата съм кмет на с. Строево от екипа на г-н Димитър Иванов.

Какво успяхте и какво не,  да реализирате в тези два мандата?

– За мен е чест да работя за благото и нуждите на моите съграждани! Благодаря на всички тях от сърце за подкрепата и разбирането в трудните моменти, защото работата на „селския кмет“, както често казваме, не е никак лека. Живея в село Строево и съм съпричастна с всички проблеми, знам колко много неща трябва да бъдат променени. Нуждите на хората са приоритет за мен и винаги съм се стремяла да направя и дам всичко от себе си, за да им помогна, защото аз съм част от всички тях. За съжаление не всичко, което сме си поставили за цел е направено, но вярвам че то предстои. Селата в община Марица са деветнадесет и за всички трябва да се помисли, според приоритетите. При нас в с. Строево, лошата инфраструктура е най-големия ни проблем, както и липсата на  канализация. Когато станах кмет за огромно мое съжаление нямаше нито една асфалтирана улица в цялото село. Започнахме от главните улици, които водят до училище, детска градина, гробищен парк, църквата и така една по една, всички те са асфалтирани, а занапред ще продължим усърдно с останалите. Бяха чакълирани голяма част от вътрешните улици, но това е нетрайна настилка и смятам, че е по-добре макар и по-бавно, всички улици да бъдат асфалтирани. Работниците по чистота от кметството ежедневно се грижат за парковете, центъра и градинките, за да бъде чисто и приветливо! Имаме много новодомци в последните години, които избраха да живеят в нашето село! Този факт ни носи радост и надежда, че селата ни ще продължат да бъдат живи, а не обезлюдени като в някои райони на страната. Имаме и много дечица, които са нашата най-голяма радост! За тях успяхме да направим:

1.Нова детска градина с прекрасни детски площадки и хубаво озеленен двор, за да има къде да играят и да се чувстват добре.

2.Беше извършен цялостен ремонт на ОУ „Христо Смирненски“- изцяло нов покрив и обновяване на цялата сграда. Направихме в двора на училището ново спортно игрище за баскетбол и футбол, финансирано по миг.

3.Сменено беше цялото улично осветление в селото с нови лед и енергийноефективни лампи със софтуерно управление.

4.Три пъти основно беше почистено речното корито и два пъти частично, за да се избегнат опастности от наводнения, каквито за съжаление имаше преди години.

5.Направихме тази година основен ремонт на покрива на сградата на кметство Строево.

6.Успяхме да подобрим транспорта до селото, като от няколко години имаме маршрутна линия до град Пловдив, защото преди автобусите бяха крайно недостатъчни, като на хората им се налагаше да чакат с часове по спирките, а в събота и неделя дори по четири и повече часа.

7.За нашите малки дечица направихме детска площадка в парка, но виждам че вече е недостатъчна, защото дечицата са много, предстои да направим още една, за да има къде да играят. За по-големите ще бъде направена спортна площадка с футболно  игрище. Това е заложено като приоритет за нашите деца и вярвам, че ще бъде факт много скоро.

Беше свършено още много , но целта ми не е да изброявам всичко направено, а по-скоро да отсеем важното и да направим всичко останало, което не сме успели през това време, а именно асфалтиране на повече улици, тротоари по главните улици и като цяло приоритет ще бъде в следващите четири години, да подобрим уличната мрежа в селото ни.

Работим съвместно по един много хубав проект с археолога  г-н Тодор Тодоров за обновяване на тракийската гробница в с. Строево. Идеята дойде преди няколко години по предложение на тогавашния общински съветник г-н Кръстьо Ливров. Вярвам,че заедно и с подкрепата на кмета на община Марица, в най-скоро време проектът ще бъде реализиран. Тук искам да се извиня за всичко, което не успяхме да свършим, но това разбира се не е поради липса на желание, а поради всички трудности като пандемията, липсата на  стабилно правителство и още ред други. Твърдо  вярвам, че заедно с вас и с ръководството на община Марица ще успеем да реализираме плануваното. Много е важно кметът на общината и кметът  на селото да бъдат в един екип, в противен случай изключително трудно се работи и няма добър резултат. Екипната работа е най-важна за успешното управление. Искам  да благодаря на досегашния кмет на община Марица, а вярвам  бъдещ-  г-н Димитър Иванов за подкрепата през тези години и за това, че винаги откликваше и помагаше на жителите на с.Строево. Благодаря и на общински съвет Марица и на цялата администрация, която работи всеотдайно за всички нас. Надявам се този път към нашия екип да имаме и общински съветник от селото, който да помага за решаване на проблемите и да бъде опора на местния кмет в неговата работа. Благодаря отново на всички за доверието, подкрепата, търпението и  разбирането! Силно се надявам да не съм ви разочаровала с нищо! За мен е  огромна чест да бъда ваш кмет и много ще се радвам да продължим заедно напред! Бъдете благословени и направете разумния избор на 29 ти октомври! Нека да бъде така ,както говори сърцето ви!

Желая на всички Вас, мили мои, здраве, много любов и разбирателство и нека доброто да победи! Бог да пази България, нашето обично село Строево, вашите домове и чеда!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *